MUTIARA KATA

Sunday, October 3, 2010

Rumah Terbuka

Salam ukwah kepada pembaca blog saya!! :). dah lama xmenulis, last post ucapan hari raya..hehe dan ni tuk penutup hari raya :). Alhamdulillah dapat kita menyambut hari raya sebulan, rumah terbuka pun banyak sampai tak boleh nak makan..hehe, mana taknya satu hari lebih sebuah rumah mau tak penuh perut..hehe. Rumah saya tergolong dalam list yang buat rumah terbuka..hehe. Alhamdulillah hari Sabtu haritu 2/10/2010 saya n family adakan rumah terbuka, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan makanan pun habis, lega sangat..hehe. Bukannya apa 4jenis masakan kami buat dengan kuantiti yang banyak. Antara hidangannya Nasi Dagang, Nasi Kerabu, Nasi Beryani dan Laksam Kelantan.
Jamuan bermula 12 tengahari sampai makanan abis..hahaha, xla sampai tetamu xde:). Untuk orang jauh,saudara mara dan kawan-kawan, kami jemput dari pkul 12-5, jiran-jiran, kawan2 ayah dan mak pkul 5-malam :). Sangat meriah sampai xmenang tangan, walaupun penat kami gembira sangat :D. Tapi lepas zohor kami risau sangat bila tengok nasi dagang dalam bekas besar belum abis sparuh lagi..mna taknya 10kg kami buat tapi dalam pkul 5 nasi tu dah berkurang..fuh! lega rasanya. alhamdulillah semua yang datang dapat rasa cuma laksam je xsemua dapat rasa sebab buat sikit je, kuah ade lagi tapi laksam tak cukup, tukang yang membuatnya dah tak larat..hehe.
Kepada sahabat2ku terima kasih kerana memenuhi undangan saya, walaupun susah nak cari rumah, alhamdulillah sampai juga akhirnya :). tq biela, k.ida, najwa, siti, suraya, k.ah skluarga, nik adibah skluarga, baby, masyitah, ainur, lina, nada :). Tapi ade rasa sedih sikit :( sahabat2 dari Negeri Sembilan, yang dah lama tak jumpa, tak dapat datang...tapi alhamdulillah sedih saya ada penawarnya dengan kehadiran sahabat2 yang lain :).

3 comments:

Radzi said...

bestnye menu2 dia... sorry la xdapat datang...bz sangat2... terkilan la pulak xdapat datang

didikilmu said...

xpela...nak wat camne, lain kali leh dtg :)

radzi said...

ye la