MUTIARA KATA

Sunday, May 30, 2010

BILA ALLAH MENDUGA KITA


Salam semua :). Semoga kalian sihat2 selalu :). "BILA ALLAH MENDUGA KITA" satu tajuk yang sangat menarik yang ditulis oleh Syed Alwi Al-Attas. Buku ini bagus untuk tatapan rohani..penulisannya berbentuk cerita yang dikaitkan dengan kisah manusia pada zaman sekarang dan zaman Rasulullah dan sahabat2nya.

Setiap cerita yang terdapat dalam buku itu ada kaitan dengan diri kita..Allah sentiasa menguji umatnya walauapapun keadaan kita samada miskin, kaya, bahagia, duka, susah atau pun senang. Kita perlu redha dengan setiap apa yang terjadi kerana disebalik ujian itu ada hikmahnya.
Okeylah, sampai disini saje :). untuk mengetahui isi buku tu kena lah beli ye :) Selamat membaca! (^_^). Alhamdulillah buku itu telah kusampaikan kepada yang menerima..hehe.



6 comments:

muna said...

dah bg zaini? bila ? muna x dapat pun..sblh ktil je..xkan gna pos laju kot..hehehehe...jgn mare....

didikilmu said...

hahaha..ade je,muna je xprsn..cbe tgk elok2 ats meja..hehe

Guess Who said...

jangan nak gado2....buku tu de dalam almari skrg...

didikilmu said...

bkn gado bergurau je :)ish simpan dlm almari plak..ish3

Anonymous said...

Assalamu'alaikum

Info buku terbaru Syed Alwi:

Tajuk: Senyumlah, Apa pun masalahmu Ia pasti akan berlalu
Penulis: Syed Alwi Alatas
Penerbit: Galeri Ilmu (Malaysia)
Harga: RM 21.00 (Semenanjung Malaysia), RM 23.00 (Sabah/ Sarawak)
Terbit: May 2011

Insya Allah pada hujung minggu ini atau awal minggu hadapan sudah boleh didapat di kedai-kedai buku di Malaysia.
Tengok juga Page-nya di Facebook: http://www.facebook.com/pages/Senyumlah-Apa-pun-masalahmu-Ia-pasti-akan-berlalu/116783405069645

didikilmu said...

wslm menarik..trima kasih :).. spe ye ni?